Vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija jučer su usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu općine Kalesija za 2018.godinu. Riječ je o dokumentu koji je razvojni rekao je šef u Službi za privredu općine Kalesija i budžet Abdulah Gutić.

No, ima i onih vijećnika koji su odlučili biti suzdržani ili čak napustiti sjednicu u vrijeme glasanja, čime su bili protiv projekata za dobrobit građana naše općine.

Tako je recimo Hasiba Kurtić (SDA) u vrijeme glasanja izašla iz sale Općinskog vijeća i na taj način nije dala zeleno svjetlo za realizaciju projekata, među kojima je i onaj izgradnja kanalizacione mreže u njenom Prnjavoru za koji je općinski načelnik izdvojio 417.496 KM, kao i izgradnja vodovodne mreže u ovom naselju u iznosu od 8.000 KM. Iako se često predstavlja kao “zaštitnik” građana ovaj put je politiku stavila ispred istih tih građana.

Nermin Mešić (SDA) također je izašao iz sale Općinskog vijeća Kalesija kada se glasalo o 70.000 KM za vodovod u Raincima Gornjim gdje isti živi i gdje je dobio glasove građana protiv kojih je sada zbog politike koju predstavlja.

Damir Husić vijećnik koji je mandat izborio preko Građanske demokratske stranke, djeluje u Klubu za bolju Kalesiju a predstavlja se kao član Stranke demokratske akcije bio je suzdržan kada se glasalo za projekat sanacije klizišta u njegovim Lipovicama gdje planirano 170.000 KM.

Dina Šmigalović iz Tojšića također je jedan od vijećnika koji su napustili sjednicu i tako nije dala podršku izgradnji vodovoda Kovačevići 60.000 KM, izgradnji vodovoda Babajići-Kundakovići 24.510 KM ali i za čišćenje korita rijeke Prele u Vukovijama Gornjim gdje predviđeno 72.000 KM.

Mujo Mujkić politički preletač koji se predstavlja kao član Stranke demokratske akcije bio je suzdržan kada se glasalo o izdvajanju sredstava za vodosnabdijevanje istočnog dijela općine Kalesija gdje i sam živi u iznosu od 200.000 KM. Isti je na prethodnim sjednicama tražio više sredstava za sanaciju i adaptaciju sportske dvorane, a jučer kada se glasalo o izdvajanju dodatnih 150.000 KM za ovaj objekat on je bio suzdržan, kao i za put od Omege prema Drvenicama i sanaciju školskih objekata gdje su predviđena sredstva od po 100.000 KM.

Dok se glasalo za pomenute projekte koji mnogo znače građanima Kalesije iz sale su izašli i Adnan Kamerić (SDA) te Fadil Alić nekadašnji član Nezavisne liste koji sada radi unutar SDA.

Na ovaj način pomenuti vijećnici su pokazali svoje pravo lice, odnosno da im nije stalo do građana Kalesije već rade isključivo protiv njih svojim glasanjem i svojim potezima.

OSTAVITI ODGOVOR