CIK BiH je objavila najnovije rezultate lokalnih izbora za općinu Kalesija , u koje su uračunati u glasovi iz dijaspore.

U utrci za načelnika općine Kalesija nije bilo većih promjena, dok je zahvaljujući ovim glasovima Nezavisna lista Sead Džafić, najvjerovatnije, dobila peti mandat u Općinskom vijeću.

dijaspora-nacelnik

Zahvaljujući glasovima iz dijaspore, Nezavisna lista Sead Džafić je na osnovu nove raspodjele, najvjerovatnije, dobila peti mandat u Općinskom vijeću, s obzirom da je sada koeficijant raspodjele za “neraspoređeni mandat” kod Nezavisne liste Sead Džafić 304,2, dok je kod SBiH 303,2.

ov-dijaspora

Glasovi iz dijaspore neće uticati ni na mandat vijećnika iz reda nacionalnih manjina. Za kandidate nacionalne manjine putem pošte glasalo je ukupno 9 birača, od kojih je 5 glasova dobio Mirsad Omerović (SDP), dok je 4 glasa dobio Meho Suljkanović. Preostala tri kandidata nisu dobila niti jedan glas.

manjine

Za objavu konačnih rezultata za općinu Kalesija ostalo je još da se prebroje glasovi iz odustva, mobilnog tima i potvrđeni glasački listići, koji, po svemu sudeći, neće bitnije uticati na sveukupne rezultate.

Sažetak teksta koji je objavljen na portalu Nkp.ba

Zeman-kalesija.ba

OSTAVITI ODGOVOR